دستورالعمل برداشت ارقام ذرت اگری مکس (AGRIMAX)
تاریخ برداشت
زمان برداشت بستگی به نوع هیبرید مورد استفاده، تاریخ کاشت و نوع اقلیم در هر منطقه دارد. اگر کلیه موارد رعایت گردد، می توان محصولی با کمیت و کیفیت مناسب برداشت نمود.
معرفی ارقام جهت کشت ذرت
-
ارقام جهت کشت ذرت علوفه ای:
این ارقام شامل ارقام ذرت در گروه های 400–300, 500–400, 600–500, 700–600 و بالاتر از گروه 700 است که بر اساس شرایط اقلیمی، زمان کاشت و برداشت هر منطقه تعیین می گردد.
-
ارقام جهت کشت ذرت دانه ای:
این ارقام شامل ارقام ذرت در گروه های 400–300, 500–400, 600–500, 700–600 و بالاتر از گروه 700 است که بر اساس شرایط اقلیمی, زمان کاشت و برداشت هر منطقه تعیین می گردد.
برداشت ذرت دانه ای
بعد از رسیدن فیزیولوژیکی (تشکیل لایه سیاه در محل اتصال دانه به خوشه) آب گیاه قطع می گردد. سپس زمانیکه رطوبت دانه به میزان قابل قبول کاهش پیدا کرد (23-20%)، بطوریکه کشت بعد (گندم یا کلزا) با تاخیر مواجه نگردد، دانه ذرت با کمباین (با استفاده از هد مخصوص ذرت) برداشت می گردد، که البته این شرایط مستلزم انتخاب تاریخ کاشت مناسب و رقم مناسب می باشد استفاده از ساقه خردکن ها بعد از برداشت ذرت بر عملكرد گندم آبی تاثیر خواهد داشت.
برداشت ذرت علوفه ای
بهترین زمان برداشت ذرت علوفه ای زمانی است که دانه ذرت در اوایل مرحله خمیری است که تاثیر خوبی بر کیفیت علوفه و نهایتاً کیفیت سیلو خواهد داشت. ذرت علوفه ای با دستگاه چاپر برداشت می شود.
عملیات پس از برداشت (خشک کردن ذرت دانه ای)
- در صورتی که ذرت جهت بذر خشک می شود، معمولا رطوبت زمان برداشت حدود 20 درصد بوده و باید حداکثر دمای خشک کن 37 درجه سانتی گراد باشد تا به قوه نامیه بذر صدمه وارد نشود و رطوبت تا 13 الی 14 درصد کاهش یابد.
- در صورتی که ذرت برای مصارف دیگر باشد معمولا در کشت اول با رطوبت 25 تا 30 درصد برداشت می شود و برای کاهش رطوبت دما در خشک کن ها به 80 درجه سانتی گراد می رسد و رطوبت به 14 درصد کاهش داده می شود. و برداشت ذرت در کشت دوم رطوبتی بین 35 تا 45 درصد دارد که این مورد موجب می شود تا حرارت در خشک کن ها به 100 درجه سانتی گراد برسد تا کاهش رطوبت تا 14 درصد را داشته باشیم.
لازم به ذکر است مقادیر عددی زمان بندی کلیه مراحل فوق بستگی به نوع و ظرفیت خشک کن مورد استفاده خواهد داشت.در رابطه با ضخامت های پیشنهادی برای خشک کردن ذرت، می توان اظهار نمود که هرچقدر به لایه های نازک نزدیک شویم یکنواختی بهتری در خشک کردن دانه ها حاصل خواهد شد.
با توجه به خشک شدگی شدید در لایه های زیرین، خشک کردن محصول با ضخامت بیش از 50 سانتی متر توصیه نمی شود. در رابطه با خشک کردن بذر ذرت نیز محدوده دمایی مناسب برای خشک کردن 35 تا 40 درجه سانتی گراد می باشد.
بدون دیدگاه