پروژه کشت پاییزه چهار 4 رقم ذرت هیبرید اگری مکس در مزرعه شرکت کشت و صنعت شهید رجائی دزفول خوزستان

 

استان خوزستان قطب نخست تولید ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای است. با وجود آن که سالانه در کشور 160 هزار هکتار ذرت دانه‌ای و 190 هزار هکتار ذرت علوفه‌ای کشت می‌شود، ولی استان خوزستان همچنان در جایگاه نخست تولید ذرت در کشور قرار دارد. با توجه به ویژگی های بی نظیر بذرهای ذرت دانه ای هیبرید اگری مکس از جمله مانند استقرار مناسب، مقاومت در برابر شکستگی ساقه، تحمل به خشکی و مقاومت به بیماری های مهم اقتصادی، تولید بیوماس فوق العاده، سازگاری با انواع شرایط اقلیمی و ادافیکی، سرعت بالای خشک شدن دانه و عملکرد بالا و پایدار، شرکت تامین تجارت توانا بر آن شد تا علاوه بر بررسی عملکرد حداکثری ارقام هیبرید FAO 700 از نوع ذرت دانه ای علوفه ای دیررس،FAO 600 از نوع ذرت دانه ای متوسط دیررس،FAO 500 از نوع ذرت دانه ای متوسط رس و رقم FAO 360 از نوع ذرت دانه ای زودرس، اقدام به کشت وسیع پاییزه در شهرستان دزفولاستان خوزستان، کند.

 

توضیحات پروژه

 

این پروژه در مزرعه شرکت کشت و صنعت شهید رجایی شهرستان دزفول، استان خوزستان اجرا گردید. هر ۴ رقم ذرت هیبرید در تاریخ ۹ مرداد ماه ۱۴۰۲ کشت و در ۱۳ مرداد ماه آبیاری شدند. فاصله کرت ها از یکدیگر ۷۵ سانتیمتر و فاصله روی ردیف ها ۱۰ سانتی متر بود. جوانه زنی هر دو رقم فائو 360 و فائو 500 بسیار خوب بوده و در رقم فائو 700 نیز مطلوب بوده و به خوبی در مزرعه مستقر شدند.
مرحله اول عملیات کوددهی سرک در سیزدهمین روز پس از اولین آبیاری یعنی در تاریخ ۲۵ مرداد ماه و با کود اوره به میزان ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار، جهت تقویت گیاهان در دوره رویشی، انجام شد. همچنین در تاریخ 7 شهریور ماه 1402 عملیات کولتیواتور زنی صورت گرفت.
صفت تعداد روز تا ظهور تاسل در ارقام مختلف متفاوت بود. به نحوی که، 47 روز پس از اولین آبیاری، در رقم 360 FAO تاسل مشاهده شد. در ارقام 500 FAO و 600FAO ، 50 روز پس از اولین آبیاری و در رقم 700 FAO پس از گذشت 54 روز از اولین آبیاری شاهد ظهور تاسل بودیم.
طی بازدید به عمل آمده در تاریخ 1402/09/19 از مزرعه مشخص شد که از نظر ارتفاع بوته نیز تمام ارقام به ارتفاع بالای 2.5 متر رسیده اند. در همین تاریخ، بلال ها آماده برداشت بوده و رطوبت آن ها به زیر ۳۰ درصد رسیده بود. با توجه به شیوع بیماری فوزاریوم ساقه در منطقه، بسیاری از ارقام شاهد کشت شده در مزرعه دچار آسیب شده و از قسمت بالای طوقه به روی زمین افتاده بودند، اما ارقام اگری مکس مقاومت بسیار خوبی در مقابل این بیماری از خود نشان دادند و بلال های تولید شده بسیار با کیفیت بودند.

 

مجری پروژهشرکت تأمین تجارت توانا
تولیدات پروژه ذرت دانه ای
محل اجرا مزرعه شرکت توسعه کشت و شهرستان دزفول، استان خورستان
هدف از اجرای پروژهنظارت و بررسی مزارع ذرت ارقام فائو 360، 500، 600 و 700 اگری مکس کشت شده توسط شرکت توسعه کشت ذرت خوزستان، دریافت نمونه بلال، بررسی شرایط همکاری های آینده و دریافت اطلاعات کلی از کشت ذرت در منطقه شامل شرایط فعلی و افق آینده

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *