کشت ارقام آزمایشی چغندرقند در شهرستان قوچان، استان خراسان رضوی

سطح زیرکشت چغندرقند در قوچان ۵۰۰ هکتار و متوسط عملکرد آن ۵۵ تن در هکتار می باشد. سطح زیرکشت این محصول نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد افزایش داشته که عمده علت آن افزایش ذخیره قند در این محصول به دلیل سردسیری بودن منطقه قوچان و تضمینی بودن نرخ چغندرقند بوده است. سردسیر بودن و شب‌های خنک قوچان سبب شده است تنفس در گیاه چغندرقند پایین آمده و در نتیجه ذخیره قند در این محصول افزایش یابد. به همین سبب این شهرستان منطقه مستعد برای کاشت چغندرقند است. این در حالی است که کیفیت و عیار محصول کاشت شده در برخی شهرستان‌ها پایین تر از قوچان هست. از سوی دیگر اگرچه شهرستان قوچان آب و هوای سرد سیری دارد، اما زمینه مناسبی برای کشت این گونه محصول بکار می رود، زیرا این گیاه در مقابل شوری و خشکی تحمل بالایی دارد. به همین جهت شرکت تامین تجارت توانا اقدام به کشت پایلوت چغندرقند در شهرستان قوچان نموده است. 

 

توضیحات پروژه

 

بذر ارقام آزمایشی چغندرقند در تاریخ 23 اردیبهشت 1403 در مزرعه آقای کاردان از کشاورزان نمونه خراسان رضوی کشت شدند و اولین آبیاری به شیوه کرتی در همان روز تحت با نظارت کارشناسان متخصص تامین تجارت توانا انجام شد. چغندرهای جوانه زده تحت تغذیه مناسب از کود 10:52:10 و نیتروژن قرار گرفتند. طی بازدید به عمل آمده از مزرعه تحت کشت در خرداد ماه 1403، گیاهان در مرحله 6 برگی بوده و تغذیه پیشنهادی شرکت به کشاورز اعلام شده است. کارشناسان تامین تجارت توانا در تاریخ 4 مرداد 1403 از مزرعه بازدید به عمل آورده و گزارش کردند که گیاهان در مرحله 8 تا 10 برگی بوده و با هیومیک اسید به همراه کود سه بیست، اسید بوریک و کود 36:12:12 تغذیه شده اند. طی بازدید و گزارش کارشناس فنی مستقر در شهرستان، تشکیل غده در ارقام چغندرقند در اواسط مرداد ماه 1403، آغاز شده و در وضعیت رشدی بسیار مطلوبی می باشند. 

مجری پروژهشرکت تأمین تجارت توانا
تولیدات پروژه چغندرقند
محل اجرا شهرستان قوچان، استان خراسان رضوی
هدف از اجرای پروژهبررسی قدرت رشد، درصد سبز شدن، مقاومت به بیماری ها و عملکرد ارقام آزمایشی چغندرقند شرکت تامین تجارت توانا نسبت به ارقام مهم تجاری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *